info@lycos-malt.sk

+421905302072

Pon-Pia:09:00-17:00

Laboratórium

Pomáhame

Lycos
podporuje
týrané ženy
v našom meste

Myslíme
dopredu

Sme členom
SAI – trvalo
udržateľné
poľnohospodárstvo

Staráme sa
o budúcnosť

Podporujeme
vzdelávanie
detí

Laboratórium

Je neustále modernizované, aby sme mohli  neprestajne kontrolovať parametre sladu a vždy vyhoveli požiadavkám našich klientov.

Hlavné laboratórium:

– 2 destilačné prístroje na stanovenie dusíka Kjeldahlovou metódou (bielkoviny, rozpustný dusík, kolbachov index)

– Hustomer Anton Paar DMA-4500 na stanovenie extraktov

– Viskozimeter Anton Paar AMVn na stanovenie viskozity
- 3 prístroje na prípravu sladiny z 1-CUBE.

– Friabilimeter na určenie friability, PUG, WUG

– Turbidimeter ATRITUS A na stanovenie zákalu sladiny

– Spektrofotometer BOECO GERMANY na stanovenie betaglukánov, FAN a farby sladiny

– Prístroj RODEM 6 na výrobu demineralizovanej vody

– 2 trepačky GFL 3006 na stanovenie gushingu

– Analyzátor vlhkosti Dickey John

– Analyzátor Perten IM 9500 na stanovenie vlhkosti, obsahu škrobu, celkového dusíka, rozpustného dusíka

– Kruhová trepačka INNOVA 40 na stanovenie AAL, LE

– sušička, VENTOLINE 115 na stanovenie vlhkosti


Vstupné laboratórium:


– Analyzátor vlhkosti GAC 2100 na stanovenie vlhkosti v jačmeni a slade
- Prístroj PERTEN na stanovenie bielkovín

– Sitá 2,2 a 2,5 mm na určenie veľkosti zrna

Sme schopní preskúmať nasledujúce parametre: FAN, sklovité zrná, vlhkosť, extrakt v sušine, sacharifikácia, čírosť mladiny, farba, farba po varení, bielkoviny, kolbachov index, rozpustný dusík, hartong 45, rozdiel extraktu, friabilita, homogenita, pH , viskozita, beta glukány, gushing, DON


 
Vzdelanie laboratórnych technikov:

Náš tím pozostáva z vedúceho laboratória a štyroch laboratórnych technikov v hlavnom laboratóriu a dvoch laboratórnych technikov v prijímacom laboratóriu. Vedúci laboratória ukončil štúdium na Slovenskej technickej univerzite – odbor kvasná chémia. Naši laboratórni technici boli vyškolení vo Výzkumnom ústave pivovarskom a sladařskom v Brne.


Sme súčasťou kruhových testov, do ktorých sú zapojené stovky laboratórií po celej Európe a každý mesiac dosahujeme vynikajúce výsledky.

Kontaktuje nás

Radi by sme sa s vami porozprávali

sk_SKSlovak